Rubala izašao iz Remetinca: Uplatio 150 tisuća eura jamčevine i predao putovnice

Ilustracija: Ranko Šuvar / Cropix

NAKON što je uplatio jamčevinu od 150 tisuća eura Drago Rubalaje u popodnevnim satima izašao iz Remetinca i obranu zbog sumnji za prijevare s invalidskim mirovinama nastaviti će sa slobode.

Rubala je od 8. listopada bio u pritvoru zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ponavljanja djela i mogućnosti bijega. Sudu je prije izlaska iz pritvora morao predati hrvatsku i slovačku putovnicu te će se svaki drugi ponedjeljak morati javljati sucu, a ne smije napuštati Zagreb i Veliku Goricu. Strahovalo se od bijega zato što poznati televizijski voditelj emisija sa narodnom glazbom ima stan u Bratislavi i dvojno hrvatsko i slovačko državljanstvo.

Prodavali mirovine za od 2 do 5 tisuća eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK "Rubalinu grupu" sumnjiči da su se organizirali kako bi od kraja prošle godine do početka listopada ove godine u Varaždinu i Zagrebu sređivali invalidske mirovine za od 2 do 5 tisuća eura. Ukupno su osumnjičene 34 osobe. Osam njih je činilo korumpiranu skupinu, a ostali su uglavnom građani koji su od njih kupovali mirovine.

Na slobodu bi uskoro trebali izaći i drugi pritvoreni uz Rubalu, liječnik Ivan Ostoić, njegova supruga Dubravka Margeta-Ostoić te administratorica Dragica Čvorig koja je navodno pomagala u prijevarama. Njima je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara