Drniš: kako iskoristiti predpristupne fondove EU

Kako iskoristiti novac koji nude predpristupni fondovi Europske unije bila je tema današnjeg razgovora predstavnika Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka s čelnicima Drniša, Promine i Ružića.

Pomoćnik ministra i načelnik Uprave za regionalni razvoj pri Ministarstvu Zdenko Rajgl rekao je u razgovoru s drniškim gradonačelnikom Antom Dželalijom i načelnicima općina Promine i Ružića Žarkom Duvančićem i Josipom Milakovićem da mogućnosti za ulaganja u drniško područje ima, osobito u poljoprivredi.

Koliko će se novca iskoristiti, ovisit će ponajprije o detaljno razrađenim razvojnim planovima, rekao je Zdenko Rajgl. Pohvalio je drnišku Gradsku upravu, koja je izradila strateški plan gospodarskog razvoja grada od godine 2005. do 2010., što je dobra osnova za pristup fondovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ujedno je istaknuo da će se novac iz nekih fondova usmjeriti prema lokalnim zajednicama, gradovima i općinama, a iz drugih izravno ili posredstvom županije gospodarskim subjektima.

Drnišani su pomoćnika ministra izvijestili o oživljavanju svojega kraja, teško stradalog u Domovinskom ratu. Nakon uspješne desetogodišnje obnove stanova i infrastrukture, osnovna im je zadaća zaustaviti iseljavanje i smanjiti nezaposlenost.

(Hina) xavuk ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara