Drnovšek: Sporazum s Račanom "nema prave alternative"

SLOVENSKI predsjednik Janez Drnovšek izjavio je u četvrtak da sadašnja slovenska i hrvatska vlada rade na ponovnoj uspostavi povjerenja, ali da je nacrt sporazuma o granici koji su 2001. postigli on i tadašnji hrvatski premijer Ivica Račan bio uravnoteženo rješenje koje "još uvijek nema prave alternative".

"Taj sporazum predstavlja najviše što smo u pregovorima postigli, još uvijek nema prave alternative i može se ocijeniti kao prilično uravnotežen", rekao je Drnovšek osvrćući se na odnose s Hrvatskom u razgovoru za lokalnu radio postaju Ptuj.

Ono što se sada događa u odnosima Hrvatske i Slovenije prema Drnovšekovoj je ocjeni "smirivanje situacije" i "uspostava međusobnog povjerenja", pri čemu obje strane izbjegavaju najosjetljivije teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je prenijela slovenska novinska agencija STA, Drnovšek je rekao da se vlada Janeza Janše trudi u uspostavi međusobnog povjerenja s Hrvatskom koju je podržala i u njenim nastojanjima da što prije počne pregovore za uključenje u Europsku uniju, a obje strane nastoje izbjegavati incidentne situacije.

(Hina) xfl ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara