Drnovšek: Sporazum s Račanom "nema prave alternative"

SLOVENSKI predsjednik Janez Drnovšek izjavio je u četvrtak da sadašnja slovenska i hrvatska vlada rade na ponovnoj uspostavi povjerenja, ali da je nacrt sporazuma o granici koji su 2001. postigli on i tadašnji hrvatski premijer Ivica Račan bio uravnoteženo rješenje koje "još uvijek nema prave alternative".

"Taj sporazum predstavlja najviše što smo u pregovorima postigli, još uvijek nema prave alternative i može se ocijeniti kao prilično uravnotežen", rekao je Drnovšek osvrćući se na odnose s Hrvatskom u razgovoru za lokalnu radio postaju Ptuj.

Ono što se sada događa u odnosima Hrvatske i Slovenije prema Drnovšekovoj je ocjeni "smirivanje situacije" i "uspostava međusobnog povjerenja", pri čemu obje strane izbjegavaju najosjetljivije teme.

Kako je prenijela slovenska novinska agencija STA, Drnovšek je rekao da se vlada Janeza Janše trudi u uspostavi međusobnog povjerenja s Hrvatskom koju je podržala i u njenim nastojanjima da što prije počne pregovore za uključenje u Europsku uniju, a obje strane nastoje izbjegavati incidentne situacije.

(Hina) xfl ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara