Druga najveća zapljena ove godine: Na A1 zaustavljen kombi sa 136 kila marihuane

Druga najveća zapljena ove godine: Na A1 zaustavljen kombi sa 136 kila marihuane
Foto: MUP

POLICIJA je izvijestila kako su u nedjelju, 23. lipnja, u blizini naplatne postaje Novigrad na Dobri na autocesti A1 policijski službenici Ravnateljstva policije koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija zaustavili kombi vozilo makarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, a kao suvozač u vozilu se nalazio 50-godišnjak, obojica hrvatski državljani.

Pas pomogao

Vizualnim pregledom unutrašnjosti vozila uočeno je više vreća ispunjenih nepoznatom materijom za koju se posumnjalo da bi se moglo raditi o cannabis marihuani, javlja policija. Angažiran je službeni pas za detekciju droga uz pomoć kojeg je izvršen pregled te je dobivena pozitivna reakcija na marihuanu.

Daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Policijske uprave karlovačke koji su temeljem Naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršili pretragu vozila kojom prilikom je u više vreća pronađeno 136,8 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani. Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.

Kombi nije imao valjanu registraciju

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske uprave karlovačke utvrdili su da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske pločice te u odnosu na ove okolnosti policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama 30-godišnjak i 50-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti dovedeni u nadležno državno odvjetništvo. S ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Kako navodi policija, u ovoj godini ovo je druga najveća pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području. Prva je bila u travnju ove godine kada je, također na autocesti A1, zaplijenjeno 170,6 kilograma cannabis marihuane.

Rezultate kriminalističkog istraživanja na konferenciji za medije danas su prezentirali zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke Josip Rohaček i voditelj Odjela kriminaliteta droga Bruno Kendjel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara