Drugi čovjek Turske odgovorio Trumpu: "Neće nas uplašiti nikakve prijetnje"

Drugi čovjek Turske odgovorio Trumpu: "Neće nas uplašiti nikakve prijetnje"
Foto: EPA

TURSKI potpredsjednik izjavio je kako njegovu zemlju neće uplašiti prijetnje, što je suzdržani prvi odgovor na prijetnju američkog predsjednika Donalda Trumpa da će uništiti tursko gospodarstvo.

"Naša poruka međunarodnoj zajednici je jasna. Turska nije zemlja na koju će utjecati prijetnje", rekao je potpredsjednik Fuat Oktay u utorak u Ankari.

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan boravi u službenom posjetu Srbiji i nije bilo daljnjih reakcija njegove administracije.

U ponedjeljak je Trump zaprijetio da će "potpuno uništiti i izbrisati tursko gospodarstvo" ako Ankara "ode predaleko" poduzimajući vojnu operaciju u Siriji. 

Američka vojska počela se povlačiti sa sjeveroistoka Sirije, uz tursku granicu, objavile su u ponedjeljak kurdske snage. 

Sirijski saveznik Iran kaže da se protivi planiranoj turskoj ofenzivi. Iranski ministar vanjskih poslova Mohamad Džavad Zarif rekao je svom turskom kolegi Mevlutu Cavusogluu u telefonskom razgovoru da se mora poštovati sirijski teritorijalni integritet i suverenitet, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova u Teheranu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara