Drugi mandat Zlate Hrvoj Šipek na čelu DOV-a

Državnoodvjetničko vijeće (DOV) ponovno je danas za predsjednicu tog tijela na dvije godine izabralo Zlatu Hrvoj Šipek.

Članove DOV-a na četiri godine bira Sabora, a oni između sebe biraju predsjednika na mandat od dvije godine.

Umjesto dosadašnjeg zamjenika predsjednika DOV-a Vladimira Ljubanovića, koji je tražio da ga se ne kandidira ponovno na tu dužnost jer je imenovan za dekana osječkog Pravnog fakulteta, izabran je Davor Krapac, profesor zagrebačkog Pravnog fakulteta.

DOV je od konstituiranja u studenom 2001. održao 34 sjednice na kojima je imenovao 116 zamjenika državnih odvjetnika, a razriješio njih 38, uglavnom na osobni zahtjev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tom je razdoblju podneseno 12 zahtjeva za pokretanje stegovnih postupaka protiv 13 osoba. Pokrenuto ih je deset, dva su zahtjeva odbijena, od jednog je odustao sam podnositelj, a jedna je odluka bila oslobađajuća.

Izrečeno je šest kazni, po dva razrješenja, novčane kazne i ukora, a u tijeku je jedan stegovni postupak.

Na današnjoj sjednici DOV-a imenovani su zamjenici u tri županijska državna odvjetništva. Za zamjenika županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru imenovan je Teodor Osmoković, u Varaždinu Gabrijela Tesla i u Zlataru Jasmina Dolmagić.

Imenovani su i zamjenici u četiri općinska državna odvjetništvu, Gabrijela Majer u Kutini, Sunčica Kocijan Putarek u Varaždinu, Renata Novosel Čizmek u Donjoj Stubici i Snježana Marjanović u Krapini, dok se oglas za Karlovac ponavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara