Državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

Foto: Andrej Švoger/Cropix

POVODOM obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja visoka državna izaslanstva te izaslanstvo Grada Zagreba položila su jutros na Mirogoju vijence te zapalila svijeće.

U izaslanstvu Predsjednika Republike bili su Fred Matić i general bojnik Krešimir Kašpar, a vijence su položili na spomenik Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobnicu narodnih heroja, na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i na grobu Ivice Račana.

Izaslanstvo Vlade u kojem su bili Tomislav Ivić, Gordan Jandroković, Tomislav Karamarko i Davor Božinović vijence je položilo na spomenik Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Izaslanstvo Hrvatskog sabora u kojem su bili Ivan Jarnjak, Mirando Mrsić i Krunoslav Markovinović vijence je položilo na spomenik Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve Domovinskog rata.

Nakon državnih izaslanstava, kod Zida boli, Središnjeg križa u Aleji branitelja i grobnice dr. Franje Tuđmana na Mirogoju te kod Kenotafa na Krematoriju vijence je položili izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara