Državni tajnik MVP-a poslao pismo predsjedniku Kluba zastupnika HSP-a

DRŽAVNI tajnik Ministarstva vanjskih poslova Hido Biščević poslao je danas pismo Miroslavu Rožiću, predsjedniku Kluba zastupnika Hrvatske stranke prava (HSP), u povodu nedavne komunikacije te stranke s MVP-om i medijskih reakcija koje su uslijedile.reakcija koje su uslijedile. L

Kako je priopćio MVP, državni tajnik Biščević u pismu je, među ostalim, poručio saborskim zastupnicima HSP-a kako radi javnosti radi objasniti da MVP nije u mogućnosti odgovoriti na zahtjev naveden u njihovu pismu da žele upoznati funkcije i organizaciju službe vanjskih poslova. "Dakle, Vaš se zahtjev nije odnosio na eventualan razgovor o pojedinim vanjskopolitičkim pitanjima i temama. Uz to, dopustite da, također radi javnosti, odbijem prihvatiti posve neprihvatljiv ton pisma i podizanje medijske afere nakon odgovora Ministarstva vanjskih poslova", navodi državni tajnik MVP-a Biščević u pismu predsjedniku Kluba zastupnika HSP-a Rožiću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U cijelom slučaju koji ste iskonstruirali nije, dakle, uopće riječ o čudačkom argumentu, nego o neprijepornoj činjenici da je za kontrolu izvršne vlasti u području vanjske politike nadležan Odbor za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, a ne pojedinačne stranke i zastupnički klubovi", o čemu se očitovala i Vlada", piše u pismu državnog tajnika Biščevića.

Na kraju pisma državni tajnik MVP-a kaže da je Ministarstvo otvoreno za razgovor s političkim strankama i javnosti o vanjskoj politici: "U svjetlu navedenog, inzistiranje na tom pitanju i način njegova uvođenja na hrvatsku medijsku scenu ostavlja dvojbe o stvarnim namjerama. Ponavljam da je MVP otvoren za dijalog o vanjskopolitičkim pitanjima s predstavnicima političkih stranaka ili klubova zastupnika u Hrvatskom saboru."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara