Državni tajnik potvrdio: Stiže zakon o kontroli "nepoželjne komunikacije" na Fejsu

Državni tajnik potvrdio: Stiže zakon o kontroli "nepoželjne komunikacije" na Fejsu

Foto: Pixsell/Sanjin Strukić

DRŽAVNI tajnik Bernard Gršić potvrdio je u utorak da će Hrvatska pokrenuti izradu zakona koji će regulirati nepoželjnu komunikaciju na internetu i društvenim mrežama.

>> Vlada je najavila kazne za pisanje na Fejsu. Evo zašto je to opasno


Gršić je rekao da se inicijalna radna skupina sastala u ponedjeljak u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva te je, na temelju preporuke Europske komisije i potaknuta primjerima drugih zemalja EU-a, zaključila da je nepoželjnu komunikaciju na internetu i društvenim mrežama potrebno regulirati novim zakonskim okvirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ujedno je istaknuta potreba edukacije svih građana o poželjnim načinima komuniciranja na internetu i društvenim mrežama, dodao je.

"Offline i online komuniciranje imaju jednaku vrijednost"


Napomenuo je kako svi građani Hrvatske moraju biti svjesni da offline i online komuniciranje imaju jednaku vrijednost i da svaki oblik nepoželjnog komuniciranja u stvarnosti nije prihvatljiv ni u virtualnom okruženju.

Gršić je rekao kako je prerano govoriti o samom zakonu jer inicijalna radna skupina nije spominjala zakonsko rješenje, nego je zaključila da je potrebno regulirati sadašnje stanje u Hrvatskoj.

Prijedlog zakonskog rješenja trebala bi donijeti radna skupina u kojoj će biti ugledni stručnjaci, a to bi se moglo dogoditi u sljedećih nekoliko mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara