državni tajnik u mup-u razgovarao sa sindikatima

Državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) Ivica Buconjić razgovarao je danas s predstavnicima triju sindikata o problemima zaposlenih u MUPu, izvijestili su sindikati.

Razgovor predstavnika Sindikata policije Hrvatske (SPH), Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika te Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a održan je radi pripreme sastanka s ministrom unutarnjih poslova Marijanom Mlinarićem.

SPH je Buconjiću iznio zahtjev za isplatom prekovremenih sati, naknade za djelatnike na području od posebne državne službi, naknade za civilna odjela i božićnicu za 2000., rekao je Hini predsjednik toga sindikata Dubravko Jagić.

Također je izvijestio državnog tajnika da SPH traži granski kolektivni ugovor za zaposlene u MUP-u, kao i odgovorajuću plaću, opremu i zaštitu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sindikata državnih službenika Ivica Ihas zauzeo se za rješavanje i vrednovanje specifičnosti vezanih uz policijski posao kroz uredbe o koeficijentima radnih mjesta i druge prinadležnosti policijskih službenika, priopćio je taj sindikat.

Ihas je također spomenuo pitanje tužbi zbog neisplate božićnice i dara za djecu za 2000. te prekovremenih sati ponovno iskazavši spremnost njegova sindikata na izvansudsku nagodbu.

Buconjić je sindikalcima rekao da je u MUP-u trenutno evidentirano 50 milijuna kuna potraživanja po ovršnim presudama i još 150 milijuna kuna po sudskim postupcima koji su u tijeku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara