državni vatrogasni centar o današnjim požarima

Požar koji je buknuo 29. srpnja u Nacionalnom parku Paklenici kod Velikog vujna na Velebitu poslijepodne se aktivirao na Ribničkim vratima, no nije se proširio, a u 18,40 sati je javljeno da je saniran, izvijestio je večeras Državni vatrogasni operativni centar.

Na mjestu zahvaćenom požarom je 20 vatrogasaca i protupožarni helikopter.

U 11,55 sati dojavljeno je da gori između Debeljaka i Galovca, uz prugu u Zadarskoj županiji. Požar je zahvatio 16 hektara šume mediteranskoga hrasta crnike, makije, suhe trave i manjim dijelom poljoprivrednih kultura. Vatru je gasilo 36 vatrogasaca s 12 vozila i dva protupožarna zrakoplova "canadaira", a ugašena je u 15 sati.

Požari koji su buknuli 29. srpnja na otoku Hvaru kod Brusja (površine 700 hektara), Sućurja (površine 450 hektara), Dubovice (površine 400 hektara) i Bogomolje (površine 150 hektara) su pod nadzorom, ali s obzirom na površinu zahvaćenu vatrom i stalnu promjenu smjera vjetra, mogu se ponovno aktivirati.

Požar koji je buknuo 30. srpnja na otoku Braču, na području Močilu iznad Mirca, nadziru gasitelji, ali se, kao na otoku Hvaru, zbog stalne promjene smjera vjetra, ponovno može aktivirati. Izgorjelo je oko 1300 hektara niskog raslinja i borove šume.

Lokaliziran je požar koji je buknuo 30. srpnja na otoku Biševu, u uvali Mezoporatu. Izgorjelo je oko 380 hektara niskog raslinja, trave, maslinika i vinograda, a danas je vatru gasilo pedesetak vatrogasaca i helikopter.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara