Državno odvjetništvo ispituje slučaj pacijenta koji je u bolnici ostao bez peta i prstiju

Državno odvjetništvo ispituje slučaj pacijenta koji je u bolnici ostao bez peta i prstiju

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

NESRETNI Damir Bikić, kojemu su nakon prometne nesreće i razvoja sepse u KBC Rijeka morali odrezati nožne prste i pete te je izgubio vid, nalazi se na odjelu intenzivne njege, a po riječima ravnatelja riječke bolnice Hermana Hallera više nije u životnoj opasnosti te mu se zdravstveno stanje popravlja.

> Stradao u prometnoj nesreći pa u riječkoj bolnici ostao bez očiju, peta i prstiju

Županijsko državno odvjetništvo od Ministarstva zdravstva i KBC Rijeka je zatražilo izvješća i očitovanja svih koji su sudjelovali u Bikićevom liječenju, a i policija je počela provoditi svoje izvide, nakon čega će se odlučiti da li će biti podignuta optužnica, piše Večernji list.

Zaležajne rane mogu pokazati kako se radi o lošoj bolničkoj njegi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bikićeva majka je rekla kako se svakoga dana moli za zdravlje svoga sina. "Ostala sam bez supruga prije tri godine, imam samo Damira i sestru mu, a i ona je kod njega u Rijeci", rekla je Blaženka Bikić te dodala kako se uzda u Boga da će sinu biti bolje, piše Jutarnji list.

Budući da se spominje liječnička pogreška i bakterija MRSA koja je navodno uništila zdravlje Damira Bikića, za ovaj slučaj se zainteresirao i odvjetnik Josip Mađarić koji već vodi dva slična slučaja. "Kada su u pitanju slučajevi bolničkih infekcija, bolnica mora dokazati da se pridržavala svih uvjeta koji su zakonom propisani kako bi se zaraza izbjegla", rekao je Mađarić te dodao kako ne može govoriti o konkretnom slučaju, ali da bi pojava zaležajnih rana kod Bikića mogla nagovijestiti da njega u bolnici nije bila propisno provedena, piše Večernji list.

Liječnička komora, Ministarstvo zdravstva i unutarnja kontrola trebale bi provesti istragu

Ravnatelj KBC-a Herman Haller potvrdio je kako bolnica provodi unutarnju kontrolu, a zatražili su i provođenje izvanrednog stručnog nadzora Ministarstva zdravstva i Liječničke komore. Podsjetimo, Damir Bikić je 17. srpnja sudjelovao u prometnoj nesreći nakon koje je sa teškim ozljedama prevezen u KBC Rijeka.

Navodno je njegove probleme izazvala nebriga, nestručnost i nedovoljna higijena u bolnici zbog čega mu se u plućima stvorilo pet centimetara gnoja i krvi, a razvila se i sepsa. Zbog svega toga Bikiću su liječnici morali odrezati prste, pete, a odstranjeno mu je i jedno oko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara