Državno odvjetništvo RH opovrgava navode "Guardiana"

DRŽAVNO odvjetništvo Republike Hrvatske opovrglo je u petak pisanje britanskog "Guardiana" da su hrvatski istražitelji tijekom razgovora s Hrvojem Petračem dobili podatak gdje se nalazi Ante Gotovina.

"Nije točno da su hrvatski istražitelji tijekom razgovora s Hrvojem Petračem dobili ikakav podatak gdje se nalazi Ante Gotovina pa ni da se nalazi u Španjolskoj, kako je navedeno u tekstu", navodi se u priopćenju Državnog odvjetništva RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto tako, nije točno da su hrvatski istražitelji tijekom tog razgovora dobili broj mobilnog ili bilo kojeg drugog telefona Ante Gotovine", dodaje se u priopćenju.

"Guardian" je, pozivajući se na visoke izvore u ICTY-u, objavio da su hrvatski istražitelji pružili ključne informacije istražiteljima Haškog suda (ICTY) koje su dovele do uhićenja generala Ante Gotovine u Španjolskoj. Te su informacije, uključujući broj mobilnog telefona odbjeglog generala i podatak da se nalazi u Španjolskoj, hrvatski istražitelji dobili tijekom razgovora s Hrvojem Petračem u zatvoru na Krfu u rujnu ove godine i prenijeli ih istražiteljima ICTY-a, ustvrdio je "Guardian".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara