Državno odvjetništvo zaprimilo podnesak protiv generala Kruljca

GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio je danas da je Državno odvjetništvo 19. srpnja zaprimilo podnesak protiv generala Mladena Kruljca, kojega bivši pripadnik 3. gardijske brigade Želimir Dragičević tereti za ratni zločin protiv civilne osobe u vrijeme operacije "Bljesak", izvijestio je večeras HTV.

Dragičević, naime, tvrdi da je Kruljac naredio ubojstvo starijeg civila za oslobođenja Okučana, 1995., o čemu je, kaže, izvijestio i Ured Predsjednika RH te Državno odvjetništvo.

U Uredu Predsjednika još su jučer opovrgnuli tu tvrdnju.

Bajić je, pak, u današnjem dopisu HTV-u potvrdio da je Državno odvjetništvo 19. srpnja zaprimilo podnesak i 2. kolovoza ga proslijedilo nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Slavonskobrodsko odvjetništvo zatražilo je od Policijske uprave vukovarsko-srijemske da ispita tvrdnje iz podneska tek jučer, nakon što je Dragičevićeve tvrdnje objavio tjednik "Nacional", izvijestio je HTV u središnjem "Dnevniku".

HTV je prenio i faksimil potvrde o primitku pošiljke naslovljene na Ured Predsjednika, koju je Dragičević uputio 1. srpnja 2004. iz Vinkovaca, a u kojoj je, kako tvrdi, Predsjednika izvijestio o Kruljčevu navodnom zločinu.

Taj je faksimil danas objavio i "Nacional" na svojim internetskim stranicama.

U Uredu Predsjednika danas nisu željeli dodatno komentirati slučaj, a glasnogovornica Ureda Danijela Barišić jučer je kratko kazala kako "Uredu Predsjednika Dragičević nije poslao predstavku u vezi sa slučajem generala Kruljca".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara