Dubravko Jelčić: Projekti "Jutarnjeg" i "Večernjeg" dovest će u pitanje cjelokupno hrvatsko nakladništvo

POTHVATI "Jutarnjeg lista" i "Večernjeg lista", koji su započeli ili najavili akciju vezane prodaje novinaknjiga, imaju svoju dobru stranu, ali pretežu negativne, izjavio je akademik Dubravko Jelčić, izvršni urednik Biblioteke Stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sasvim je korisno i potrebno približiti knjigu cijenom, ali je pitanje na koji se način to čini. Mislim da je taj način smišljena podvala, koja će napuniti džepove novinskih kuća, ali će dovesti u pitanje cjelokupno hrvatsko nakladništvo", ustvrdio je Jelčić. Dodao je kako ne zna razumije li to ministar kulture, ali zna da bi hrvatska država i Ministarstvo kulture mogli mnogo primjerenije pomoći i čitateljstvu, i knjizi, i nakladništvu, kao vrlo razvijenoj gospodarskoj grani.

Kad je riječ o projektu "Večernjeg lista", kako je rekao, mora istaknuti da on nikako ne može biti usporediv ili konkurentan knjigama iz Biblioteke Stoljeća, koja kao proizvod znanstvenoga projekta, koji se ostvaruje u okviru Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, izdaje povijesne, autentične književne tekstove, onakve kakvi su napisani ili kakve su autori napisali uz potrebne komentare, tumačenja za koje ovako opremljena redakcija može biti osposobljena i stručna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara