Dubrovački policajac-diler udaljen s posla, s "mušterijama" odgovara na pitanja sucu

DUBROVAČKI policajci uhitili su sinoć svog 31-godišnjeg kolegu koji je dilao drogu iz policijskog automobila i to dok je bio na dužnosti! Kako nam je potvrđeno u policiji, riječ je službeniku Prometne policije, ali zasad se njegov identitet drži u strogoj tajnosti. Kako se saznaje, drogu je dilao u centru Dubrovnika, točnije rečeno u "Bourbonu" i to u popodnevnim satima, kada je i uhićen.

U popodnevnim su satima danas osumnjičeni policajac te njegove dvije "mušterije" - 26-godišnja A.B. i 25-godišnja I.J., uz kaznenu prijavu dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Dubrovniku gdje je u tijeku njihovo saslušanje. S današnjim danom osumnjičeni policajac je udaljen iz službe, doznajemo iz Pu dubrovačko-neretvanske.

Navodno je dubrovačka policija duže vrijeme pratila svog kolegu, za koga se sumnjalo da bi mogao biti dio dubrovačkog narko lanca. U sklopu kriminalističke obrade izvršili su pretragu njegovog stana.

Pronađena su tri pakiranja sintetičke droge speed, ukupne težine 2,9 grama, tri PVC pakiranja opojne droge marihuane, ukupne težine 25,5 grama opojne droge marihuane te PVC pakiranje sa 0,2 grama sintetičke droge amfetamin speed, a koja droga je uz potvrdu oduzeta od osumnjičenog.

Rekonstrukcija

Evo kako dubrovačka policija rekonstruira događaje na Staru godinu i prvih nekoliko dana nove: policajac je po prethodnom dogovoru sa drugoosumnjičenom A.B. putem mobitela dogovorio preprodaju šest "pizeva" marihaune za novčani iznos od petsto kuna trećeosumnjičenoj I.J..

On je dotičnu drogu i prodao navedenog dana za vrijeme obnašanja službe u službenoj policijskoj odori i službenim policijskim vozilom ispred kuće osumnjičene I.J. na predjelu Kantafig u Dubrovniku. Na sličan način dana 3. siječnja 2009. godine policajac dostavio neutvrđenu količinu marihuane osumnjičenoj A.B. u njezin stan u Gružu, Dubrovnik.

Nadalje, navodi policija, dana 4. siječnja ove godine, oko 18,15 sati u Ulici bana Josipa Jelačića u Dubrovniku osumnjičeni policijski službenik je u vrijeme obnašanja službe i sa službenim policijskim vozilom izvršio dostavu 4,7 grama marihane osumnjičenoj A.B.. Dovođenjem u prostorije Policijske uprave ista je dragovoljno predala još jedno pakiranje opojne droge marihuane ukupne težine 4,2 grama.

I.Ć./A.B.
Foto: Arhiva (Pixsell)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara