Dubrovačko-neretvanska županica tvrdi: Bivši mi je vozač prijetio smrću

Dubrovačko-neretvanska županica tvrdi: Bivši mi je vozač prijetio smrću

MIRA BUCONIĆ, dubrovačko-neretvanska županica, policiji je u ponedjeljak navečer, oko 22 sata, prijavila kako joj je njen bivši vozač, Mato Krešić, prijetio smrću. Do prijetnji je navodno došlo zbog višegodišnjeg duga.

Naime, Krešić je zbog neplaćanja parkinga, tijekom godina, s kamatama, nagomilao dug od čak 13 tisuća kuna, zbog kojeg mu je ovih dana stigla i ovrha. Županica tvrdi kako ju je Krešić nazvao na službeni mobitel, dok je bila u Metkoviću te kako se prepala jer joj je smrću zaprijetio nakon što je u Zagrebu došlo do okrutnog ubojstva Ivane Hodak. Nakon što ga je Buconić prijavila policiji, Krešić je priveden na kriminalističku obradu, nakon koje je izveden pred istražnog suca, koji mu je odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru. Buconić je, pak, dobila policijsku zaštitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se dogodilo nešto iza okrutnog ubojstva Ivane Hodak u Zagrebu, pa sam se isprepadala i zvala policiju. Krešić je čovjek dobroga srca, ali je nagao i u stanju je učiniti bilo što. Prijetio je da će me ubiti i to zbog računa od oko 13 tisuća kuna, koji je tražio da mu Županija oprosti, a koji je napravio u nekoliko godina neplaćanjem parkinga. Isto je tražio i od mojih prethodnika, ali mu ni oni nisu željeli oprostiti dug. Sada me nije strah, ali u onom trenutku, osobito zbog događaja u Zagrebu, nije mi bilo svejedno", rekla je Buconić Večernjem listu.

I.M.
Foto: Dubrovački list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara