Dubrovnik - sastanak direktora europskih zračnih luka

U dvodnevnom posjetu Dubrovniku boravi Uprava direktora Vijeća zračnih luka Europe Airports Council International Europe Board, koja u hotelu Argentina održava svoju 54. sjednicu.

Vijeće čini članstvo više od 450 zračnih luka iz 45 europskih zemalja. Korz zračne luke članice ACI Europe prođe više od milijardu putnika na godinu.

Kako je večeras istaknuo predsjednik tog udruženja John Burke, koji upravlja trima najvećim aerodromima u Irskoj, na dubrovačkom sastanku razgovara se o rješavanju redovite problematike prilagođavanja zračnih luka novim uvjetima privređivanja u krizi nastaloj nakon terorističkog napada 11. rujna u SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među ostalim, na dnevnom redu su novi standardi za putnike sa smanjenom pokretljivošću, te regulacija i liberalizacija zračnog prometa i prilagodba zračnih luka za demonopolizaciju i tržišnu utakmicu.

Vijeće zračnih luka Europe, koje rijetko zasjeda izvan sjedišta u Bruxellesu, odlučilo je sjednicu održati u Dubrovniku na inicijativu generalnog direktora zračne luke Dubrovnik Tonča Peovića, koji je domaćin skupa.

(Hina) xhšpa yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara