dubrovnik: gradsko vijeće dodijelilo priznanja zaslužnim građanima i institucijama

Na večerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, vijećnici su prihvatili prijedlog o dodjeli javnih priznanja za 2002.

Četiri godišnje nagrade Grada Dubrovnika pripale su Terezi Gović za knjigu ´Dubrovačke crkvice´, Franu Krasovcu, ravnatelju Umjetničke škole ´Luke Sorkočevića´ i jednom od osnivača Dubrovačkog komornog zbora, Domu za stare i nemoćne osobe ´Domus Christi´, te dubrovačkom ogranku Matice hrvatske za dugogodišnje uspješno i znanstveno djelovanje.

Nagrada za životno djelo pripala je Andru Kneževiću, dugogodišnjem članu Jedriličarskog kluba Orsan, za iznimna sportska dostignuća i doprinos u razvoju jedriličarskoga sporta. Nagrade će biti uručene 2. veljače na Dan grada Dubrovnika.

Gradonačelnica Dubravka Šuica je rekla da će za nekoliko dana biti gotova obnova Orlandova stupa, koja je počela prije nekoliko dana, a izvode je talijanski stručnjaci. Dodala je, kako je 90 posto oštećenja nastalo zbog korozije čelične jezgre koja povezuje temelj s gornjim dijelom stupa. Za otvaranje feste sv. Vlaha na njemu ponovno vijoriti zastava, rekla je Šuica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara