Dubrovnik: Prosvijed zbog smjene direktora "Libertasa"

STOTINJAK radnika Prometnog poduzeća "Libertasa" zbog odluke o smjeni direktora danas je prosvjedovalo pred zgradom Poglavarstva grada Dubrovnika.

Đuro Deranja, direktor "Libertasa", tvrtke u većinskom gradskom vlasništvu, smijenjen je na današnjoj sjednici dioničarske skupštine.

Radnički predstavnici sastali su se sa zamjenikom gradonačelnice Franom Matušićem i v. d. pročelnicom gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Suzanom Kosović. Kako je nakon sastanka novinarima izjavio predsjednik Zaposleničkog vijeća "Libertasa" Mato Pezo, Matušić je rekao da promjene odluke neće biti, o čemu je i Poglavarstvo zauzelo svoje stajalište na sjednici 10. lipnja, na kojoj se govorilo o organizaciji posjeta Svetog Oca Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tada je gradonačelnica kazala da ne želi zasjeniti dobru organizaciju za koju je grad dobio pohvale, ali da se ne može oglušiti o propuste. To se odnosi na naplatu prijevoza "Libertasovim" autobusima 10 kuna ili 1,5 eura hodočasnicima koji su zaustavljeni u Orašcu i Kuparima, unatoč dogovoru da je prijevoz besplatan. Zbog toga je na toj sjednici najavljena suspenzija direktora Deranje.

Smijenjeni direktor Deranja kazao je kako ne vjeruje da je razlog njegove smjene prijeporna naplata autobusnih karata 6. lipnja, jer je u organizaciju prijevoza hodočasnika uloženo mnogo truda. "Od 270 zaposlenika za moj ostanak na čelu poduzeća potpisalo je 268 radnika, što ipak nešto znači", istaknuo je Deranja.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara