Duel predsjedničkih kandidata između Europe i velike Srbije

ZA PREDSJEDNIČKOG kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima 27. lipnja Borisa Tadića, predsjednika Demokratske stranke prioritet je europski put Srbije, a za Tomislava Nikolića, kandidata Srpske radikalne stranke prioritetna je borba protiv kriminala i bolji život srpskog naroda, čulo se u srijedu navečer u televizijskom duelu dvojice predsjedničkih kandidata, održanog na Radio-televiziji Srbije.

Tadić se izričito izjasnio za suradnju s Haaškim sudom, ističući pri tome hrvatski primjer, dok je Nikolić kazao da - ako on pobijedi na izborima - za njegova mandata Haaškom sudu "neće biti izručen niti jedan Srbin", te je ponovio da mu je "san" (posljednjih dana često ponavljana) "granica Karlobag - Virovitica - Karlovac".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju dvosatnog duela, u kojem su se kandidati najprije izjašnjavali o osnovnim pitanjima politike i gospodarstva, Nikolić je pozvao birače da glasaju za njega "koji je danas jedina nada za Srbiju", dok je Tadić naglasio neophodnost postizanja "nacionalnog konsenzusa o putu Srbije u Europu", dodajući da se nada da će se to "dogoditi za trajanja njegovog mandata".

Drugi krug izbora za predsjednika Srbije održava se u nedjelju, 27. lipnja, a sutra, u četvrtak u ponoć, u Srbiji počinje dvodnevna predizborna šutnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara