Duga Resa: Prosvjed bivših radnika pamučne industrije

DVJESTOTINJAK bivših radnika dugoreške Pamučne industrije okupilo se danas u ime ukupno 573 otpuštena radnika zahtijevajući isplatu otpremnina i dvije zaostale plaće.

Prosvjednici su ogorčeni nedavnim izjavama stečajnog upravitelja Ante Šojata o sadašnjem dobru poslovanju Pamučne industrije u kojoj se sve tražbine plaćaju, a rastu i plaće 540 radnika koje je stečajni upravitelj vratio na posao.

Stečajni upravitelj Šojat primio je danas dvojicu predstavnika otpuštenih radnika i s njima se dogovorio da sutra troje predstavnika prosvjednika na Trgovačkom sudu u Karlovcu razgovara s njim (Šojatom) i stečajnim sucem Franom Prpićem.

Sudac Prpić je rekao da stečajna masa neće dostajati za isplatu svih radničkih tražbina, ali da još nije unovčena sva raspoloživa imovina za unovčenje. Sutra će predstavnicima prosvjednika objasniti tijek stečajnog postupka.

Radnik Josip Spudić, kojeg je danas primio stečajni upravitelj, rekao je prosvjednicima kako se očekuje da će sutra na Trgovačkom sudu dobiti i izračun realnih mogućih isplata i rokove isplata.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara