Dugogodišnji sukob dva poznata splitska kriminalca rezultirao oružanim obračunom

SPLITSKA policija izvijestila je kako intenzivno traga za 28-godišnjim Brankom Čipčićem, poznatim članom splitskog podzemlja, a sumnjiči ga se za jučerašnju pucnjavu u Solinskoj ulici u Splitu.

Naime, kako kažu, riječ je o obračunu s 22-godišnjim Ferdijem Ahmetijem, a potonji je preživio atentat, budući da ga nije pogodio metak iz Čipčićeva pištolja. Ahmeti je također član splitskog podzemlja, a navodno je svojedobno bio umješan u pokušaj ubojstva Čipčića i još dvojice Splićana. 

Policija u svom izvješću navodi kako je Ahmeti, ne izlazeći iz svog BMW-a, kroz prozor kupovao cigarete na kiosku, kada se njegovu automobilu približio Čipčić. Čim je došao dovoljno blizu, izvukao je pištolj te drškom razbio vjetrobransko staklo. Ahmeti je pokušao pobjeći s automobilom te je krenuo unatrag, no zabio se u automobil koji je bio parkiran iza njega. U tom trenutku Čipčić je opalio iz pištolja, no nije ga pogodio. Kada je repetirao pištolj, ispalo mu je streljivo na pod, što je bilo dovoljno Ahemtiju da pobjegne s mjesta događaja. Policija je u svom izvješću spomenula kako je i Ahmeti u bijegu, kao i Čipčić, te da se za obojicom intenzivno traga.

Čipčić već bio u zatvoru zbog oružanog sukoba

Kao što smo rekli Čipčić je stari poznanik splitske policije, a odslužio je i 15 mjeseci zatvora. Riječ je presudi za poznati okršaj kod kluba Hulla Hulla na Mejama, kada je Čipčić ustrijelio u stražnjicu Kristijana Stojanovića za kojeg se sumnja da je povezan sa splitskom podzemljem. U pucnjavi Čipčić je ranio i jednog gosta, a na sudu se branio kako mu pištolj ispao u gužvi te da je opalio.   

Prije dvije godine bio je sudionik i tučnjave u kafiću Malibu na splitskim Gripama, gdje je teško ozlijeđen Tomislav Čulić. Čipčić je u tom okršaju sudjelovao s Gordanom Jukićem kick-boksačem i bivšim reprezentativcem Hrvatske u "K1" kategoriji, Tomislavom Jurišićem i Mariom Grančićem. Čipčić se tada branio kako je u okršaju stajao po strani, budući je nekoliko dana prije dobio presudu za "Hulla Hulla" okršaj.

Inače, Branko Čipčić u policijskom dosjeu ima nekoliko prijava zbog zlouporaba droga, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nasilničkog ponašanja, drskih krađa i razbojstava.

Ferdi na top listi splitskih kriminalaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferdi Ahmeti također je član splitskog podzemlja, a prošle godine u sedmom mjesecu bio je na top listi poznatih splitskih kriminalaca kada je otkriveno kako se protiv njega podignulo 12 kaznenih prijava. Njegov brat Mehdi "ponosni" je vlasnik  osam prijava. Inače je Ferdi je član poznate romske obitelji na splitskim Brdima, gdje žive već četvrtu generaciju. No, daleko od toga da su omiljeni budući su prije godinu dana na temelju peticije Splićani s Brda od tadašnjeg gradonačelnika Puljića tražili da se obitelj Ahmeti trajno iseli iz Splita.

Već sa šesnaest godina Ahmeti se nalazio na naslovnicama crnih kronika, jer je splitsku policiju optužio za premlaćivanje sebe i godinu dana mlađeg brata. Splitska policija pravdala se tada kako su braća bila izuzetno neugodna prema policajcima, kojima nisu htjeli reći svoja imena. No, zanimljivo je kako su u jednom trenutku na mjesto događaja došla gotovo cijela obitelj Ahmeti, u akciji spašavanja Ferdija. Vukli su Ferdija iz policijskog automobila, dok je ostatak obitelj kamenicama gađao policajce.

Ispraznio kalašnjikov

No pravu slavu na stranicama Crne kronike Ferdi je dočekao četiri godine kasnije kada je bio glavni osumnjičenik za ubojstvo 39-godišnjeg Seada Mizića. No, službeni rezultati istrage pokazali su kako su se Ferdi i Sead potukli toga dana, no to nema veze sa smrću Mizića. Naime, Mizićevo tijelo pronađeno je uz more kod ulaza u Sjevernu Luku, a službeno izvješće kaže kako je to bio nesretni slučaj.

Poveznica između Čipčića i Ahmetija ubojstvo je Lovela Matkovića i Marina Vukšića, a navodno Čipčić je pukim slučajem izbjegao smrt jer se nalazio tada u zatvoru. Njih je ubio dvadesetogodišnji Mate Vukušić koji je ispraznio u njih cijeli okvir iz kalašnjikova.

Ubijeni Matković i Vukšić zajedno s Čipčićem reketarili su Vukušića koji je jednog dana jednostavno ispraznio kalašnjikov u obojicu. Vukušić je stari poznanik obitelji Ahmeti, koji su navodno već dugo htjeli likvidirati ovaj trojac.

I.Ć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara