Duje Marasović: Nema šanse da je HDZ jedini kriv za crne fondove, to imaju sve stranke

Duje Marasović: Nema šanse da je HDZ jedini kriv za crne fondove, to imaju sve stranke

Foto: Joško Šupić / Cropix

DUJE MARASOVIĆ, šef splitskog HDZ-a pozvao je novinare da poslušaju što ima za reći oko izbornog programa SDP-a i njegovih satelita. Oštro je krenuo u monolog, koji je potrajao dobrih dvadesetak minuta.

Djelovalo je kao da Marasović kupuje vrijeme i govori što duže može da ga novinari što kasnije pitaju oko onoga što sve zanima. Što dr. Duje kaže na istragu HDZ-a! Potrajalo je dok smo saslušali kakvim sve babarogama dr. Marasović plaši biračko tijelo.

"Program SDP-a je obmana, narod će morati prodati vikendice strancima"

"Program SDP-a je jedna velika obmana! To je prijetnja velikom djelu stanovništva. Oni žele uvesti poreze kojima će veći dio tereta recesije prebaciti na siromašnije slojeve stanovništva. Evo porez na vikendice. I danas se plaća, ali SDP-u to nije dosta. Konačno je došlo vrijeme da se kaže što će se dogoditi u Hrvatskoj ako SDP i sateliti dođu na vlast. Uvest će velike poreze na vikendice. Mnogi to neće moći plaćati. Narod će ih morati prodati strancima koji će pokupovati sve što dosad nisu kupili", istaknuo je Marasović. 

Poljoprivreda nakon Drugog svjetskog rata

Idući je na redu bio porez na poljoprivredno zemljište. Spomenuo se, očekivano, Drugi svjetski rat.

"Znamo da je u komunizmu poljoprivreda 50 godina bila zapuštena. To je bio povijesni proces. Poljoprivreda je sistemski uništavana poslije Drugog svjetskog rata. U Italiji se za to vrijeme poljoprivreda stimulirala. Hrvatska je tek krenula sa tim, poticaji su dani, posađeno je puno voćnjaka, vinograda, poljoprivreda je ipak napredovala. A sad tko će platiti taj porez koji SDP želi uvesti. Ne može baka na otoku, ne može ni onaj u Lici. To je nemoguća misija, bacanje prašine u oči. Bake će morati prodavati zemlju strancima...", zabrinuo se Marasović.

"SDP ne funkcionira, što će tek biti kada dođu na vlast?!"

I onda je udario po SDP-u. Po pitanju MMF-a tamo vlada nesuglasje, Linić hoće, ostali neće, situacija kao poručena za menadžera Marasovićevog kalibra.

"S obzirom na sve što su izrekli, a izrekli su dosta toga, oni će smanjiti plaće i mirovine, branitelje će srezati, ali to je blagi izraz, doći će do otpuštanja u javnom sektoru, a sigurno će se smanjiti plaće medicinskim sestrama. To su napravili i 2000. godine. Netko to treba reći, narod treba znati", preuzeo je Marasović prosvjetiteljsku ulogu. 

Dujina optika Linić - Grčić: Budući ministar financija vs. mali dječak iz Splita

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cirkus u SDP-u oko MMF-a, to je znak da oni uopće ne funkcioniraju. Možete zamisliti što će tek biti kada dođu na vlast?! Budući ministar financija jači je od malog dječaka iz Splita. Što je taj njihov ekonomski strateg iznio? Taj gospodin, on govori hipotetički. Linić hoće MMF, a Grčić kaže da treba poslušati ekonomski program HDZ-a, tj. SDP-a, politiku koja će realizirati program koji je zacrtan u zakonu o fiskalnoj odgovornosti. Grčić govori da je to odlično i da će to biti moguće izrealizirati. To je kapitulacija strategije SDP-a, a što je najinteresantnije, on je glasao protiv tog zakona, a sada se poziva na njega. Gdje je tu strategija?! Ovo je znak totalne dezorijentacije. 'Ko neće brata za brata, hoće tuđina za gospodara, eto to je moj komentar oko MMF-a", bio je Marasović, kao i obično, živopisan u opisima. 

"SDP želi prodati HEP, rugaju se pameti i emocijama hrvatskog naroda"

Premda su Sanader i bratija prodali sve što se dalo prodati, Marasović je čak i na tom planu uputio kritiku SDP-u.

"Oni žele prodati HEP da bi krpali proračunske rupe. Znam da smo svi revoltirani kako je i što prodano, ali treba znati da je SDP dolaskom na vlast počeo rasprodavati strateške resurse. Većina građana nije bila drage volje za to. Prodati HEP, to je ruganje zdravoj pameti hrvatskog naroda i nepoštivanje njihovih emocija", zaključio je Marasović. 

"Nema šanse da bi samo HDZ bio kriv oko crnih fondova"

Iscrpio je teme pa je na tapet došlo neizbježno. Istraga protiv HDZ-a! O tome Marasović ništa ne zna, a djeluje kao i da ga ne zanima, što je, pak, malo vjerojatno.

"Ja samo znam da sam u sudskom sporu sa Mucalom. Odazvao sam se na ročište, za drugo ne znam. Za mene nema tajni, a ja nemam što posebno komentirati. Nema šanse da bi samo HDZ bio kriv oko crnih fondova, kada znamo da se svi služe tajnim računima. Ja se ne pitam zašto se ne zove SDP zbog računa u Austriji, to neka rade ovi čiji je to posao. Ne znam ja tko je izvlačio i otkuda. Ja nisam izvlačio iz nikakvih firmi", ogradio se Marasović, kojem se čini da je Bandiću ostavljeno premalo para za financiranje kampanje.

On se za Split i 10. izbornu jedinicu ne boji. Imat će, kaže, predviđenih milijun i pol kuna, pa i ako bude blokirana imovina HDZ-a. Dat će članovi i dobrotvori.

"Za Keruma me nisu shvatili, bio sam ispred svog vremena"

Pitali smo Duju Marasovića što je sa Kerumom, no pitanje nije najbolje primio. Ne zna se zašto.

"Vi mislite da ste nešto meni ovim pitanjem...", upao je dr. Duje u paranoidno stanje svijesti. Brzo se pribrao te objasnio što se događalo posljednjih mjeseci. Nismo ga shvatili, a on je bio ispred svog vremena. 

"Činjenica je da sam ublažio retoriku. Bio sam ozlojeđen. I javnim mjenjem u Splitu i sredstvima priopćavanja. Oporbenu politiku HDZ-a izlagali smo na najdetaljniji način i onda sam vidio da dosta naroda i vas novinara ne shvaća. Bio sam izrugivan i osuđivan, gledalo me se sa podsmijehom. Umjesto da me shvatite i stanete na moju stranu i kažete da je grijeh što se ne radi cesta za bolnicu. Je li moralno da se troši na nešto gdje će proći tisuću umirovljenika, a ne na cestu kojom će dnevno samo u bolnicu doći 15 tisuća ljudi. Trebalo je svima neko vrijeme da shvate što ja govorim", zaključio je Marasović. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara