Dva hrvatska animirana filma ušla u selekciju međunarodnog festivala u Egiptu

ANIMIRANI filmovi "Složeni predosjećaj" Duška Gačića i "Kamov" skupine autora ušli su u selekciju 8. Ismailia međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma koji se održava u Egiptu od 11. do 16. rujna ove godine, priopćeno je danas iz Zagreb filma.

"Složeni predosjećaj" je animirani film koji kroz opsjednutost glavnog junaka Kazmira Maljeviča govori o svijetu u kojem čovjek i okolina gube svoj prirodni lik i karakter i ostaju svedeni tek na ljusku, znak....

Njegov autor Duško Gačić rođen je u Zagrebu 1958., diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti, samostalni je umjetnik. Profesionalno se bavi ilustracijom, stripom i animacijom. U animiranom filmu debitirao je filmom "Cvrčak" koji je s uspjehom prikazan u službenom programu 11. svjetskog festvala animiranog filma Zagreb, 1994.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U animiranom filmu "Kamov" skupina autora pokušava vizualizirati i oživjeti svijet J.P. Kamova, pjesnika koji je živo na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, a kojeg doživljavaju kao autentičnog suvremenika. Autori filma su Magdalena Lupi koje je 1993. diplomirala na Akademiji za gledališče, radio, film i televiziju u Ljubljani. U HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci radi kao dramaturginja hrvatske drame. Osnivačica je i umjetnička voditeljica nezavisne kazališne skupine Trafik u Rijeci s kojom je ostvarila nekoliko projekata, među kojima je i višestruko nagrađivani Hodač (nadahnut životom i djelom J. P. Kamova)

Draško Ivezić diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2001. Bavi se glumom, sviranjem, plesom, slikarstvom, grafikom, animacijom i kompjutorima.

Ana Šerić je apsolventica je na zagrebačkoj Akademiji. Radila je kao animator na filmu "In Between" Nicole Hewitt te kratke animirane filmove u sklopu instalacija na izložbama među kojima i "Here tomorrow".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara