Talijanski desničar u Firenci ubio dva i ranio tri imigranta pa presudio i sebi

Foto: AFP

TALIJAN koji je ubio dvoje imigranata i ranio još tri na trgu u Firenci na kraju je presudio i sebi.

50-godišnji Gianluca Casseri iz malenog toskanskog grada Pistoia prvo je ubio dva senegalska imigranta i ulična prodavača te teško ranio još jednog na Trgu Dalmatio prije nego je pobjegao u kombiju. Tada se odvezao do poznate tržnice San Lorenzo u povijesnom centru grada te je tamo ranio još dvojicu imigranata pa počinio samoubojstvo, piše ANSA.

Objavio knjigu o Ključu Kaosa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemoj te nam reći da je lud jer da je, onda bi ubijao i crnce i bijelce", kazali su Senegalci okupljeni na tržnici San Lorenzo. Casserija talijanski mediji opisuju kao desničarskog pisca iz malenog grada 30 kilometara udaljenog od Firence. Bio je koautor u knjizi o magičaru, matematičaru i alkemičaru nazvanom La Chiave del Caos (Ključ Kaosa). Knjigu je s njim napisao Enrico Rulli koji ga je opisao kao introvertiranu osobu.

Knjiga je objavljena prošle godine i bila je vrlo popularna u Toskani. Lokalni Senegalci su se okupili odmah nakon pucnjave te su marširali do ureda lokalnog prefekta Paola Padoina. Policija je stigla na San Lorenzo još dok je ubojica pucao, no nisu ga uspjeli raniti. Tržnica je odmah evakuirana te su policajci krenuli prema Casseriju, no kada su došli blizu njega, on si je iz pištolja pucao u vrat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara