Dvije djevojke krale parfeme širom Hrvatske. Ukrale su ih 260

Dvije djevojke krale parfeme širom Hrvatske. Ukrale su ih 260
Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL

DJELATNICI Policijske postaje Poreč i Službe općeg kriminaliteta PU istarske su objavili kako su tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili sumnju da su dvije djevojke širom Hrvatske ukrale 260 parfema.

Javljaju kako su utvrdili sumnju da su u krađi sudjelovale 20-godišnjakinja i 25-godišnjakinja, dok mladića u dobi od 22 godine sumnjiče da im je pomagao u počinjenju kaznenih djela. 

Krale parfeme po cijeloj Hrvatskoj

Djevojke se sumnjiči da su 13. veljače oko 16.20 sati, u trgovini u Ulici Avenija grada Vukovara u Umagu, otuđile 22 parfema, čime su oštetile pravnu osobu iz Zagreba za više tisuća kuna. 

Istog dana oko 17 sati, iz trgovine u Ulici Nikole Tesle u Poreču, otuđile su 33 parfema, čime su pravnu osobu iz Zagreba oštetile za više tisuća kuna, a nakon toga su oko 19 sati, u trgovini u Ulici Sergijevaca u Puli, otuđile 14 parfema, čime su pravnu osobu iz Zagreba oštetile za više tisuća kuna. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da im je u krađi parfema pomagao 22-godišnjak tako da ih je u zamjenu za novac prevozio do trgovina. Protiv njega se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Također je utvrđeno kako su osumnjičene krale parfeme i na području Karlovca, Slavonskog Broda, Đakova, Kutine, Šibenika, Trogira, Splita, Sinja, Makarske i Imotskog, otuđivši ukupno 260 parfema (zajedno s kaznenim djelima počinjenim u Umagu, Poreču i Puli). 

Jedna djevojka pritvorena druga će danas u pritvor

Zbog sumnje da su počinile kaznena djela i na području drugih gradova, kriminalističko istraživanje se nastavlja. Ukupna materijalna šteta koja je nastala kaznenim djelima procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Osumnjičena 20-godišnjakinja je 20. veljače u predvečernjim satima privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je 25-godišnjakinja uhićena 27. veljače u Zagrebu. 

Protiv 25-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava te će tijekom današnjeg dana biti privedena u splitski zatvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara