U shopping centru na Floridi eksplodirale dvije bombe, nađeno ih je još pet

U shopping centru na Floridi eksplodirale dvije bombe, nađeno ih je još pet

Screenshot: Facebook

DVIJE improvizirane eksplozivne naprave detonirale su se u trgovačkom centru u Lake Walesu, Florida u SAD-u, javlja ABC News. Nitko nije ozlijeđen u eksploziji koja se dogodila u prostoru za unošenje tereta gdje u tom trenutku nije bilo ljudi. 

Trgovački centar je hitno evakuiran nakon eksplozije, a zasad nije poznato radi li se o pokušaju terorističkog napada ili je riječ o nečem drugom.
 
Vatrogasci i policija prvo su došli na mjesto događaja zbog protupožarnog alarma koji se aktivirao u tom dijelu trgovačkog centra. Kad su stigli, utvrdili su da je “improvizirana eksplozivna naprava (IED) ili bomba od cijevi detonirala u koridoru”, rekao je zamjenik šefa policijskog odjela Lake Walesa, Troy Schulze.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kasnije je utvrđeno da su ustvari dvije improvizirane bombe eksplodirale, a zatim je tim za eksplozive pronašao i “ruksak koji je sadržavao pet ili šest drugih IED-a koji nisu detonirani i koji su sigurno uklonjeni”, objasnio je Schulze.
 
Policija traga za mogućim počiniteljem kojeg nekoliko svjedoka opisuje kao “sredovječnog bijelca krupnije građe, u sivoj majici i sa sivom kapom” i kojeg su vidjeli da bježi s mjesta događaja. “Moglo je biti puno opasnije”, zaključuje Schulze o jedva izbjegnutoj tragediji. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara