Dvije Međimurke švercale heroin vrijedan milijun kuna

SLAVONSKOBRODSKA policija ovog je vikenda na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu otkrila pošiljku heroina čija se vrijednost procjenjuje na milijun kuna. Droga je pronađena u automobilu u kojem su se nalazile dvije žene.

U suradnji s carinom, policija je prilikom redovne kontrole vozila otkrila i zaplijenila pošiljku heroina koju su iz BiH u Hrvatsku pokušale prokrijumčariti vozačica i putnica "Renaulta 19".

34-godišnja I.S. i 26-godišnja K.J. vozile su se u automobilu u čijem je podu bila sakrivena pošiljka heroina ukupne težine 2,7 kilograma, koja je najvjerojatnije bila namijenjena hrvatskom narko tržištu.

Dolaskom na granični prijelaz s BiH, hrvatski policajci su pomoću psa tragača treniranog za detekciju droge izvršili kontrolu "Renaulta" čakovečkih registracija u kojem su nalazile I.S. i K.J., obje s područja Međimurske županije.

Pas je nanjušio drogu koju su policajci ubrzo pronašli u podu automobila. Vozačica i putnica vozila su uhićene i nad njima je provedena kriminalistička obrada, a prijepodne su privedene istražnom sucu Županijskoga suda u Slavonskom Brodu.

Ni jedna od njih do sada nije bila evidentirana u policijskim kartotekama, a policija zasad još pouzdano ne zna tko je s osumnjičenim ženama sudjelovao u krijumčarenju heroina.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara