KORONAVIRUS

Dvjesto hodočasnika se iz Italije vratilo u Požegu, upućeni u samoizolaciju?

Dvjesto hodočasnika se iz Italije vratilo u Požegu, upućeni u samoizolaciju?
Ilustracija: EPA

IZ TALIJANSKE regije Veneto, gdje su zabilježeni deseci slučajeva zaraženih koronavirusom, vratilo se dvjestotinjak hodočasnika s područja Požeško-slavonske županije. 

SBplus piše kako su iz Padove stigla četiri autobusa s dvjestotinjak ljudi.

Nastavlja se kako su obaviješteni kako će, baš poput ostalih putnika koji su se vratili s talijanskog područja, morati u dvotjednu karantenu, ali ne onu bolničku nego u vlastitoj kući.

U takozvanoj "samoizolaciji", sami će morati kontrolirati pojavljuju li im se simptomi respiratornih problema, temperature ili kašlja te će se morati suzdržati od kontakta s vanjskim svijetom. Navodi se kako će svaki dan biti u kontaktu s epidemiolozima.

"Iz Italije su se proteklog vikenda vratili putnici iz različitih dijelova Hrvatske - iz Kutine, Osijeka, Gospića, Omiša, pa i Požege. Uskoro će se sastati članovi Nacionalnog i Županijskog kriznog stožera. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i krizni stožeri dat će nam daljnje smjernice za postupanje koje mi moramo slijediti. Ostale informacije možete dobiti isključivo od njihovih glasnogovornika, ja mogu samo reći da smo obaviješteni i upućeni te pratimo situaciju na svom području", rekao je Ante Vitalia, specijalist epidemiolog, voditelj Službe epidemiologije Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Hodočasnica: Nisam dobila upute za samoizolaciju

Razgovarali smo s jednom hodočasnicom iz okolice Požege i upitali ju je li dobila upute za samoizolaciju. 

Potvrdila je kako ih službe nisu dočekale, a zasad nije dobila nikakve upute za samoizolaciju.

"Dobila sam neke informacije iz drugih medija i preko poznanika o tomu da su hodočasnici upućeni na samoizolaciju, ali meni nitko ništa nije javio i nitko ništa nije pitao", rekla je hodočasnica za Index.

Kaže kako se zasad osjeća dobro i ne pokazuje simptome zaraze koronavirusom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara