Dvoje migranata se utopilo, a četvero nestalo u Dunavu

Dvoje migranata se utopilo, a četvero nestalo u Dunavu

Screenshot: HRT

DVOJE migranata utopilo se a za četvero se još traga nakon brodoloma 8. rujna u bugarskim teritorijalnim vodama Dunava, objavila je pogranična policija u utorak.

Migranti koji su dolazili iz Turske kretali su se novom rutom preko Dunava koji čini granicu između Bugarske i Rumunjske, kako bi izbjegli Srbiju čije su granične kontrole ljetos pojačane.

"Četvero migranata koji za sebe kažu da su irački državljani uspjeli su doći do otoka Dobrina u četvrtak, nakon brodoloma jednog od dva čamca" kojih ih je prevozio, izjavio je Dimitar Čorbadjiev, šef pogranične policije u Ruseu tv postajama BNT i Nova.

U nedjelju su pronađena tijela jednog petogodišnjeg dječaka i jednog mladića, dvadesetak kilometara nizvodno niz Dunav od mjesta gdje su se potopili čamci. Potraga za tijelima još četvero žrtava - dvije djevojčice, jednog dječaka i jednog muškarca, nastavlja se u utorak.

Unatoč nadzoru granice s Turskom, Bugarska je zabilježila ove godine prolaz više od 9.000 ilegalnih migranata od kojih 50 posto Afganistanaca, 38 posto Iračana i 12 posto Sirijaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara