Dvoje mrtvih u nesrećama na istoku Hrvatske. Policija poslala upozorenje

Dvoje mrtvih u nesrećama na istoku Hrvatske. Policija poslala upozorenje
Fotografije ne prikazuje nesreće spomenute u tekstu Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

TIJEKOM proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je 28 prometnih nesreća, a policija u priopćenju izdvaja dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale.

18. travnja oko 17.30 na cesti Nuštar-Cerić, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač osobnog automobila, 69-godišnjak iz Vinkovaca. Vozač je upravljao osobnim automobilom ne koristeći sigurnosni pojas, krećući se iz smjera Nuštra u smjeru Cerića. Nedaleko od ulaska u Cerić, vozilom je prešao na suprotnu kolničku traku uslijed čega se vozilo zanijelo i prevrnulo na oranicu, a  pri prevrtanju vozila, vozač je ispao iz vozila i od zadobivenih ozljeda  preminuo. Vozač je bio sam u vozilu.

"Tijekom 2019. godine, od četiri prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom, ovo je treća prometna nesreća u kojoj je utvrđeno da sudionik koji je smrtno stradao nije koristio sigurnosni pojas.  Ovim putem želimo naglasiti da je ne korištenje sigurnosnog pojasa jedan od četiri ubojice u prometu na cestama i apeliramo svim vozačima i putnicima da koriste sigurnosni pojas za vrijeme prevoženja u vozilima", poručuju iz policije.

Poginuo na motociklu

Nadalje, 20. travnja oko 22.30 na cesti između mjesta Ivankovo-Vođinci 43-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je motociklom te uslijed neprilagođene brzine kretanja motocikla osobinama ceste (opasan zavoj na desno), izgubio je nadzor nad motociklom i prešao na suprotni trak, te je pri pokušaju vraćanja na svoj prometni trak došlo do pada vozača i motocikla, a potom i slijetanja u zemljani kanal. Vozač je od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici u Vinkovcima.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara