Dvojica Bugara u Osijeku osuđena za krijumčarenje droge

SUDSKO vijeće osječkoga Županijskoga suda proglasilo je danas dvojicu bugarskih državljana Emina Hayaatia i Yuseina Mustafova krivima za pokušaj krijumčarenja veće količine heroina i nepravomoćno ih osudilo na dugotrajne zatvorske kazne.

Po USKOK-ovoj optužnici oni su potkraj travnja na graničnom prijelazu u Bajakovu otkriveni kad su pokušali krijumčariti 26,6 kilograma heroina, tržišna vrijednost kojega se procjenjuje na oko četiri milijuna eura. Nakon dokaznog postupka Sudsko je vijeće Haayatija nepravomoćno osudilo na 20, a drugooptuženog Mustafova na 15 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po optužnici okrivljenici su drogu nabavili u Prištini u nakani da ju prodaju na zagrebačkom području, a nalazila se u 51 paketiću u dvostruku dnu osobnog automobila bugarskih registracijskih oznaka. Sudsko vijeće ocijenilo je kako je nakon utvrđenja svih činjenica u dokaznom postupku optuženicima dokazano kažnjivo djelo iz optužnog akta, ali smatra kako optuženi bugarski državljani nisu trgovci drogom, nego osobe koje su

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara