Dvojica hrvatskih policajaca odlaze u OESS-ovu misiju na Kosovu

DVOJICA hrvatskih policajaca sudjelovat će u Promatračkoj misiji OESS-a na Kosovu, a kako se neslužbeno doznaje, Vlada bi o tome mogla odlučiti već na ovotjednoj sjednici.

Glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić potvrdila je da su dvojica policajaca, pripadnici granične i temeljne policije, izabrana na OESS-ovu natječaju za policijske instruktore. Oni će najprije proći OESS-ovu obuku a onda će na Kosovu raditi kao policijski instruktori u Policijskoj školi OESS-ove misije, kazala je Bardić Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvojica policajaca na Kosovo će biti poslana po Zakonu o sudjelovanju pripadnika oružanih snaga, policije, civilne zaštite te državnih službenika i namještenika u mirovnim operacijama i drugim aktivnostima u inozemstvu. Po tom zakonu sudjelovanje policajaca u mirovnim operacijama odobrava Vlada, a o slanju hrvatskih vojnika odlučuje Hrvatski sabor.

Bardić je kazala da se za još jednoga hrvatskog policajca, koji je već pola godine u OESS-ovoj Promatračkoj misiji u Gruziji, traži produljenje njegova ugovora na još šest mjeseci. Taj je policajac, inače pripadnik specijalne policije, pomoćnik zapovjednika OESS-ove misije u Gruziji za sigurnost, a osim njega Hrvatska je do sada u OESS-ove promatračke misije poslala dvojicu policajaca koji su također na Kosovu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara