Dvojica hrvatskih vojnika se drogirala na misiji u Litvi

Dvojica hrvatskih vojnika se drogirala na misiji u Litvi
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ZBOG povrede vojne stege dvojica pripadnika Hrvatske vojske bit će vraćeni iz Litve u Hrvatsku, udaljeni iz službe i bit će proveden stegovni postupak, objavio je danas MORH.

Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi u nedjelju, 16. veljače 2020., prilikom testiranja utvrdili su prisutnost nedopuštenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a, koji će odmah biti vraćeni u Hrvatsku.

Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske bit će proveden stegovni postupak i bit će udaljeni iz službe, izvijestio je MORH.

Pripadnici hrvatske vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika konzumirala opojne droge, a prema izjavama te dvojice pripadnika, nedopuštena sredstva su nabavili i konzumirali prilikom odobrenog izlaska iz vojarne.

"Naglašavamo kako je u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, zlouporabu svih nedopuštenih sredstava, alkohola i droga, a svako takvo nezakonito ponašanje i svako odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira i oštro osuđuje", kažu iz MORH-a.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara