Dvojica muškaraca pljačkala kladionice i ljekarne po Zagrebu i okolici s plastičnim pištoljem

Dvojica muškaraca pljačkala kladionice i ljekarne po Zagrebu i okolici s plastičnim pištoljem

Foto: FAH, Ilustracija: 123rf

PLJAČKE uz prijetnju plastičnim pištoljem nisu nepoznanica u svijetu kriminala, no u Zagrebu je nedavno zabilježen slučaj razbojstva plastičnim nožem, doznaje se od zagrebačke policije koja dvojicu muškaraca tereti da su se u pljačkama osam ljekarni i pet kladionica domogli više od 40 tisuća kuna.

Zagrebačka policija sumnjiči 25-godišnjeg hrvatskog državljanina i 36-godišnjeg bosansko-hercegovačkog državljanina da su od 8. siječnja zajedno počinili šest razbojništava, a 25-godišnjak sam još šest razbojništava i jednu drsku krađu.
 
Krali po Zagrebu i Samoboru
 
Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora.
 
Do ciljanih mjesta dolazili su pješice ili iznajmljenim automobilom, pri čemu bi stariji osumnjičenik čekao u automobilu, dok bi mlađi maskiran ulazio u ljekarnu ili kladionicu te od zaposlenika krao novac prijeteći im plastičnim pištoljem ili plastičnim nožem. Prema neslužbenim podacima, 25-godišnjak je dvaput koristio plastični nož, a u ostalima plastični pištolj.
 
Uhićeni 13. veljače
 
No, njihov razbojnički pohod propao je u utorak, oko 18:10 sati u Zvonimirovoj ulici, kada su zagrebački policajci uhitili 25-godišnjaka tijekom razbojništva nad tri zaposlenice ljekarne, dok je u blizini mjesta prepada uhićen i 36-godišnjak.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena tim nedjelima iznosi oko 44.000 kuna, objavila je policija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara