Eko kaštelanski zaljev: Probijen tunel kroz Čiovo

PROBIJANJEM hidrotehničkog tunela kroz otok Čiovo danas je završen najveći objekt u sklopu posljednjeg kanalizacijskog podsustava Trogir-Kaštela projekta Eko kaštelanski zaljev.

Izvršni direktor Agencije Eko kaštelanski zaljev Zlatko Čaljkušić na prigodnoj je svečanosti istaknuo da je tunel dugačak oko tri kilometra, njegova je vrijednost 57 milijuna kuna, a završen je mjesec dana prije roka.

Do idućeg ljeta ugradit će se još cjevovod te drugi popratni objekti, čime će se u potpunosti završiti prva faza tog sustava.

Riječ je o najvrjednijoj investiciji kanalizacijskog podsustava za čiju su realizaciju osigurana sredstva iz državnog proračuna, dok je dio financijske konstrukcije zaokružen zajmom Svjetske banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvođač radova splitski Konstruktor gradilište je otvorio lani početkom svibnja, a u sklopu gradnje iskopano je čak 100.000 kubika zemlje.

Iako je riječ o vrlo zahtjevnim građevinskim radovima oni su završeni mjesec dana prije ugovorenog roka, pa se očekuje da će cijeli kanalizacijski podsustav Kaštela-Trogir, vrijedan 60 milijuna eura, biti dovršen za dvije godine.

To je najveća investicija i najsloženiji infrastrukturni pothvat na Sredozemlju, tvrdi Čaljkušić. Ukupna mu je vrijednost 177 milijuna eura, a osim podsustava Kaštela-Trogir uključuje kanalizacijski sustav Split-Solin, te vodoopskrbni sustav koji će u cijelosti zadovoljiti potrebe stanovnika Splita, Solina, Kaštela i Trogira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara