"Eko Kvarner" traži da hrvatski parlament kao ukrajinski odbije "družbu Adriju"

EKOLOŠKA udruga "Eko Kvarner" izrazila je danas zadovoljstvo što je ukrajinski parlament odbio ratificirati sporazum "Družba Adria", dodajući da tako treba postupiti i Hrvatski sabor.

"Eko Kvarner" u priopćenju ističe da će u novom sazivu Sabora Tonči Tadić (HSP) predložiti glasovanje da Hrvatska iziđe iz projekta "Družba Adria". O tom projektu, kako dodaje, vrlo kritički raspravljaju i zastupnici slovenskoga Državnog zbora i Europskog parlamenta u Strassbourgu.

Ta je udruga poslala pismo i članovima Nadzornog odbora JANAF-a u kojemu ističe da javnosti trebaju predočiti koliko je ta tvrtka dosad uložila u projekt "Družba Adria", te traži odgovor tko će biti odgovoran ako se projekt ne ostvari.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga u pismu tvrdi kako je realizacija tog projekta dovedena u pitanje i da JANAF i dalje vuče, kako ističe, nerazumne poteze.

Udruga upozorava članove Nadzornog odbora na početak provedbe Studije o utjecaju na okoliš, te dodaje kako se ne zna je li izabran najpovoljniji izvođač, je li dogovorena cijena koja odgovara tom poslu i tko stoji iza 140 izrađivača studije.

"Eko Kvarner" navodi da JANAF, po njegovim spoznajama, postavlja opremu za taj projekt.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara