"Eko kvarner" traži od političkih stranka očitovanje o "Družbi Adria"

EKOLOŠKA udruga "Eko Kvarner" na današnjoj je sjednici odlučila na adrese 90 registriranih političkih stranaka u Hrvatskoj poslati upitnik s 10 pitanja o projektu "Družba Adria".

Upitnik bi trebao otkriti stajališta stranaka o tom pitanju, a sustavno obrađene podatke Udruga će objaviti kao "pomoć biračima u odlučivanju na izborima", priopćio je danas "Eko Kvarner".

U priopćenju ističe da će upitnik poslati i županijskim organizacijama političkih stranaka u Primorsko-goranskoj županiji jer je, kako se dodaje, postalo očito da se neke od njih ne slažu sa stajalištima svojih središnjica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovore na pitanja "Eko Kvarner" očekuje već sljedećeg tjedna, a ako ih ne dobije, ta će ih udruga sama pronaći u dosadašnjim izjavama stranačkih čelnika, stoji u priopćenju.

"Eko Kvarner" pitat će stranke je li trebalo izraditi račun dobiti i gubitka prije potpisa sporazuma "Družba Adria", može li se taj sporazum potpisati prije izrade studije utjecaja na okoliš i rješava li se problem balastnih voda njihovom izmjenom na otvorenome moru.

Stranke trebaju odgovoriti što misle je li taj projekt isplativ za Hrvatsku, hoće li on uništiti turizam na Kvarneru, te što misle o stanju naftovoda.

"Eko Kvarner" zanima i mišljenje stranaka o mogućem dolasku "kapitala sumnjivog porijekla" i loših poslovnih običaja s projektom, te smatraju li da je pravi razlog potpore "političke elite" projektu provizija kao pravilo u poslovanju s naftom i je li o tom projektu najprije trebalo pitati ljude koji žive na Kvarneru. Pitat će ih i jesu li spremne glasovati za to da Hrvatska odustane od tog projekta u novom sazivu Sabora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara