Ekonomist Kulić: Sve otuđeno, i Inu, T-HT i Todorićev Konzum treba vratiti državi

Ekonomist Kulić: Sve otuđeno, i Inu, T-HT i Todorićev Konzum treba vratiti državi

Tekst: I.Ka.
Foto: seebiz

U SINOĆNJOJ emisiji HTV-a Lica nacije tema je bila "Kolaps ili oporavak hrvatskog gospodarstva?" s gostima dr. Slavkom Kulićem s Ekonomskog instututa i prof. dr. Dragom Jakovčićem s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Na pitanje čeka li ovu zemlju kolaps ili oporavak, Kulić je kazao kako se kolaps i propadanje ne planiraju te da se napredovanje planira. "Izašli smo iz jednog civilizacijskog ustroja u kojem smo imali superiornu poziciju, a s ulaskom u EU čeka nas inferiorna pozicija, politička, ekonomska, pravna, socijalna, pa čak i sigurnosna", kazao je Kulić.

Na pitanje je li iluzija očekivati da će se oporavak početi događati tek kad ukradeno i opljačkano bude vraćeno i kad teret krize budu snosili svi, a ne oni koji imaju najmanje, Slavnko Kulić kazao je da nema opstanka na tuđoj moći, narodu i pojedincu. Porezi i dodatna opterećenja imaju smisla samo kad se nezakonito stečeno vrati bilo kojim načinom, smatra Kulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li biti vraćeno Hrvatskoj sve što je nezakonito otuđeno, a to se odnosi na Mudrinićev i njemački T-HT, Inu i Todorićev Konzum, Kuljić je kazao da hoće. "Ja znam da će biti vraćeno sve što je nezakonito otuđeno i to će biti nužno, i EU će nas podržati u tome. I THT i Ina i sve to o čemu se danas govori je nezakonito otuđeno od hrvatske stvarnosti i radnika, čije je to", kazao je Kulić.

Rekonstrukcija gospodarstva

"Kako će naši građani, koji su prezaduženi, štedjeti, a nemaju ni otkuda vraćati postojeće kredite? Takva štednja je kriva koncepcija. Najprije moramo restrukturirati gospodarstvo pa onda oporezivati imovinu bogatih da bismo imali pravednije društvo", kazao je Jakovčević.

Na pitanje gdje će se mladi ljudi nakon izlaska s fakulteta u zemlji u kojoj je organizirani kriminal najprofitabilniji, zapošljavati, Kulić je kazao da se prvo treba država politički konstituirati u smislu konsenzusa političkih stranaka u Saboru te u uređenom društvu ljude pripremati za ulicu i inozemstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara