Eksplodirala plinska boca u stanu crnogorskog svećenika, teško je ozlijeđen

Eksplodirala plinska boca u stanu crnogorskog svećenika, teško je ozlijeđen
Foto: Pixsell/Ivo Cagalj/YouTube

SVEĆENIK Kotorske biskupije Jakov Jurendić teško je ozlijeđen u eksploziji plina i požaru koji je u subotu oko pet sati ujutro izbio u kući u vlasništvu Crkve u Kaluđerovini kod Tivta. Ozlijeđeni je prevezen na liječenje u Klinički bolnički centar u Podgorici.

Iz još neutvrđenih razloga eksplodirala je plinska boca te izazvala požar na katu kuće kojom se koriste svećenici koji službuju u samostanu na obližnjem otočiću Gospe od Milosti u Tivatskom zaljevu.

Istrčao na ulicu

Vatrogasci su odmah intervenirali i na licu mjesta našli teško ozlijeđenog svećenika kojemu su već pokušali pomoći građani koji su se ondje zatekli. 

Prema tvrdnji očevidaca, 71-godišnji svećenik Jakov Jurendić bio je zahvaćen požarom i poput žive buktinje istrčao je na ulicu.

Prvi su mu u pomoć pritekli radnici osiguranja iz obližnjeg hotela La Perla i Tivćanin Tonći Francesković, koji je nesretnog Jurendića stavio u svježe otkose trave da bi ugasio plamen na njegovoj odjeći.

Ozlijeđenog svećenika zbrinula je ekipa Hitne pomoći iz Tivta i zatim ga prevezla u Opću bolnicu Kotor. 

Zbog teških opeklina koje su zahvatile veću površinu njegovog tijela, svećenik Jurendić je životno ugrožen pa je prevezen na daljnje liječenje u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara