Eksplozija automobila-bombe u Madridu, troje lakše ranjenih

SNAŽNA eksplozija odjeknula je u sjevernom dijelu Madrida, a prema prvim izvješćima, od posljedica eksplozije lakše su ozlijeđene tri osobe.

Španjolski premijer Jose Luis Zapatero napad je oštro osudio rekavši kako je jedina opcija baskijske separatističke skupine ETA-e prestati s napadima. "S vama želim podijeliti oštru osudu ovog nasilnog i terorističkog čina", rekao je Zapatero pred članovima španjolskog senata, prenosi Reuters.

U izvješćima iz Madrida se navodi da je 45 minuta prije eksplozije u redakciju baskijskih novina Gara, stiglo upozorenje o eksploziji. Ovakav način rada od ranije je poznat kao svojevrsna taktika ETA-e.

Iz Gare navode kako je nepoznata osoba oko 8:45 sati telefonom nazvala redakciju te rekla da je eksplozivna naprava ostavljena u automobilu Renault Express koji je bio parkiran u madridskoj ulici Rufino Gonzalez. Oko 9:30 sati eksplozija je potresla Madrid.

Napad se dogodio usred političke rasprave koja se vodi u zemlji o mogućnosti otvaranja pregovora s ETA-om, čiji bi cilj bio definitivan prekid terorističke kampanje te skupine u kojoj je u posljednjih 38 godina poginulo više od 800 osoba.

Madridska policija je osigurala područje sjevernog Madrida, a očevici govore kako se sa mjesta detonacije vidi dim. Očevid je još u tijeku, a prve indicije govore da se radi o novom napadu terorističke skupine ETA.

ETA od veljače nije bila optužena niti za jedan napad u Španjolskoj.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara