VIDEO Eksplozija u džamiji u Minnesoti: "Ovo je teroristički čin"

VIDEO Eksplozija u džamiji u Minnesoti: "Ovo je teroristički čin"
Screenshot: YouTube
 
GUVERNER Minnesote Mark Dayton izjavio je da je eksplozija do koje je došlo u subotu u džamiji u Minneapolisu "teroristički čin", piše CNN.
 
FBI je izjavio da je uzrok eksplozije u Islamskom centru Dar Al-Farooq "improvizirana naprava" te pokušavaju utvrditi tko ju je aktivirao i zašto. Islamski centar je objavio da sumnjaju na zločin iz mržnje te da su stalna meta prijetnji.
 
Svjedoci su izjavili da je netko bacio bombu kroz prozor džamije dok su se vjernici pripremali za jutarnju molitvu, a neki su rekli da su nakon eksplozije u blizini vidjeli kombi koji se brzo udaljava.
 
 
U džamiji se nalazilo oko 20 ljudi, ali nitko nije ozlijeđen. Vlasti vjeruju kako je moguće da je netko bacio eksplozivnu napravu kroz prozor imamovog ureda.
 
"Ovo izgleda kao kriminalni čin terorizma protiv imama koji, hvala bogu, nije bio prisutan u uredu. Uništenje koje je ovo sveto mjesto pretrpjelo je nezamislivo, neoprostivo i nadam se i molim da će 
počinitelj biti uhvaćen te snositi sve zakonske posljedice", izjavio je Dayton.
 
Muslimanska zajednica oštro je osudila napad, a Muslimansko američko društvo u Minnesoti je izjavilo da šest organizacija nudi nagradu od 24 000 dolara za informacije o počinitelju. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara