Eksplozija iznad glavnog grada Saudijske Arabije, iz Jemena ispaljen balistički projektil

Eksplozija iznad glavnog grada Saudijske Arabije, iz Jemena ispaljen balistički projektil

Screenshot: Twitter

KOD zračne luke u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, odjeknula je glasna eksplozija, javlja BBC.

Prema prvim informacijama, prema Rijadu je iz Jemena ispaljen balistički projektil koji je srušen sjeveroistočno od glavnog grada Saudijske Arabije, nedaleko zračne luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja BBC pozivajući se na medijsku kuću Al-Arabiya, snage protuzračne obrane Saudijske Arabije srušile su projektil kojeg su ispalili pobunjenici Huti iz Jemena, protiv kojih Saudijska Arabija već neko vrijeme ratuje.

Na Twitteru je vrlo brzo osvanula snimka koja prikazuje ispaljivanje proturaketnih projektila (vjerojatno se radi o američkom sustavu Patriot) u Rijadu.

Kako javlja BBC, ne radi se o prvom takvom jemenskom projektilu kojeg su srušile saudijske snage protuzračne obrane, a saudijske vlasti tvrde da projektil nije izazvao nikakvu štetu u Rijadu. Ipak, dosad još nijedan od projektila koje su ispalili Huti nije došao tako blizu glavnom gradu Saudijske Arabije.

Da su balistički projektil koji je srušen nad Rijadom ispalili jemenski pobunjenici Huti, potvrđeno je i u vijestima jemenske TV kuće koju kontroliraju Huti, javlja BBC.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara