EKUMENSKI SKUP U STTGARTU: POKRET KRŠĆANSKIH ZAJEDNICA NIJE FRONT PROTIV MUSLIMANA

Prvi susret predstavnika 175 kršćanskih zajednica i pokreta u Stuttgartu, koji je počeo u subotu, nije početak stvaranja kršćanskog fronta protiv islama, nego početak stvaranja nove zajednice na starom kontinentu ujedinjene u miru, snošljivosti, duhovnim i društvenim vrednotama koje već promiču brojni kršćanski laički pokret i zajednice, kazali su organizatori na konferenciji za tisak.

Prvi međunarodni ekumenski skup svih kršćanskih zajednica održava se u Stuttgartu, a u njegovom je radu sudjelovao i Romano Prodi, predsjednik Europske komisije, koji se među ostalim zauzeo za ublažavanje ogromnih razlika u razvijenosti između Europe i juga svijeta, kako bi se u ravnopravnom odnosu potaknuo gospodarski i civilizacijski napredak siromašnih zemalja.

Jedan od pokretača zamisli o duhovnom ujedinjenju Europe na tragu poruka Svetog Oca, Andrea Riccardi, utemeljitelj Zajednice svetog Egidija, sveučilišni profesor povijesti, rekao je da je današnji Susret način da se kaže da su u Europi srušene granice i da Europa znači mir. Europski identitet je dijalog i otvaranje, a mir u Europi ponuda koju pružamo ostatku svijeta, poručio je prof. Riccardi iz Stuttgarta.

(Hina) xon ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara