Emirates naručio 30 Boeingovih 787 Dreamlinera

Emirates naručio 30 Boeingovih 787 Dreamlinera
Ilustracija: EPA

DRŽAVNI avioprijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata Emirates objavio je u srijedu da je naručio 30 Boeingovih 787-9 Dreamlinera ukupne vrijednosti 8,8 milijardi dolara, a vrijednost te narudžbe gotovo je upola manja od one dostavljene europskom Airbusu.

"Ovim dogovorom utvrđuje se postojeći memorandum o razumijevanju za Boeingove 787 Dreamlinere. Isporuke će početi u svibnju 2023. i protegnut će se na sljedećih pet godina", objavio je prijevoznik na Twitteru.

Kažu da će biti dopuna njihovoj floti

Izvršni direktor kompanije Ahmed bin Said Al Maktum potvrdio je narudžbu zrakoplova od američkog diva u srijedu na zrakoplovnom sajmu u Dubaiju.

"Modeli 787 bit će dopuna našoj floti, proširujući našu operativnu fleksibilnost na području kapaciteta, doleta i rasporeda kako bismo mogli povezati nove gradove i digli frekventnost na višu razinu", rekao je Ahmed na sajmu, prema izvješćima medija iz Dubaija.

Iz Emiratesa su početkom tjedna objavili i da su naručili 50 zrakoplova Airbus A350 vrijednih ukupno 16 milijardi dolara. Očekuje se da će i prvi Airbusov zrakoplov biti isporučen Emiratesu u svibnju 2023., a rok isporuke preostalih je 2028. godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara