Emirati savjetuju građane da vani ne putuju s bijelim haljama jer ih se često sumnjiči za terorizam

Emirati savjetuju građane da vani ne putuju s bijelim haljama jer ih se često sumnjiči za terorizam

Foto: 123rf

UJEDINJENI Arapski Emirati (UAE) savjetovali su svojim državljanima da u zapadne zemlje više ne putuju odjeveni u tradicionalne bijele tunike pošto je poslovnog čovjeka iz UAE-a privela policija u Sjedinjenim Državama nakon dojave da je u hotelu džihadist Islamske države. 

Ministarstvo vanjskih poslova te bogate zaljevske zemlje pozvalo je putem Twittera stanovnike Emirata da u zapadne zemlje više ne putuju odjeveni u tradicionalne bijele halje, osobito ne na javnim mjestima.

Naputak je objavljen pošto je poslovnog čovjeka iz Emirata, četrdesetjednogodišnjeg Ahmeda Minhalija, koji je odsjeo u nekom hotelu u američkom gradu Clevelandu, privela policija pod sumnjom da je džihadist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minhali je za list Emarat Al-Youm objasnio da su ga policajci vrlo grubo oborili na tlo i nanijeli mu ozljedu na leđima. Policiju je pozvao recepcioner hotela kada ga je vidio  odjevenog u tradicionalnu bijelu tuniku i pomislio da se radi o džihadistu Islamske države.

Policijska intervencija bila je tako silovita da se pri uhićenju od boli onesvijestio, ustvrdio je oštećenik.

Nakon provjere osobnih podataka, policija je zaključila da Minhali, koji u SAD-u boravi od travnja radi liječenja, nema baš nikakve veze s džihadistima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara