Engleska tinejdžerica se ubila zbog komentara na društvenim mrežama?

Engleska tinejdžerica se ubila zbog komentara na društvenim mrežama?
Foto: Facebook/Remembering Trixie Hart

ŠESNAESTOGODIŠNJAKINJA iz Velike Britanije, prema tvrdnjama njene bake, ubila se jer više nije mogla podnositi vrijeđanje kojem su je na društvenim mrežama izlagali vršnjaci, ali i njihovi roditelji, piše Daily Mail. 

Trixie Hart iz Cornwalla, koja se dvaput natjecala kao pjevačica na showu Britain's Got Talent, navodno je bila žrtva internetskog zlostavljanja, a njena obitelj tvrdi da su je maltretirali zbog njenog alternativnog stila odijevanja i ljubomore na njen glas. 

Obitelj je ispričala kako su je često nalazili uplakanu ispred kompjutera zbog odvratnih stvari koje su ljudi na internetu pisali o njoj. 

Njena baka April Gunn rekla je da su je napadali vršnjaci, ali i njihovi roditelji, te da se Trixie više nije mogla nositi s anksioznošću koju joj je "stravično" maltretiranje uzrokovalo.

Puna istraga provest će se naknadno kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tragične smrti ove djevojke. 

Roditelji je ispisali iz škole, zlostavljači je nastavili proganjati na društvenim mrežama

Njena obitelj ispisala ju je iz škole koju je pohađala i podučavala ju je kod kuće kako bi je zaštitila od neprestanog maltretiranja - ali ono se samo nastavilo online.

"Bila je jako neshvaćena i izložena internetskom zlostavljanju. Nisu to bila samo djeca već i njihovi roditelji, a pisali su joj stvarno užasne stvari. Nazivali su je fufom i govorili joj da je ružna", rekla je April Gunn. 

Baka je istaknula da je Trixie sve te komentare uzimala k srcu i da je zbog toga često plakala. Nije pomoglo ni kad je obrisala profile na društvenim mrežama. "Izbrisala je Facebook profil, ali pritisak neznanja postao je gori od pritiska znanja o tome što pišu o njoj", objasnila je Dunn. 

"Lako im je sjediti i pisati te grozne komentare. Oni ne shvaćaju da sam ja stvarna jer ne vide moje suze", prenijela je baka njene riječi. 

Otkrila je da je njena unuka već ranije imala psihičkih problema koje su ti komentari samo pogoršali. "Društvene mreže nisu uzrokovale njene probleme, ali sigurno nisu pomogle njenoj depresiji i mentalnoj nestabilnosti", dodala je. 

"Nije se baš uklapala u svoju grupu vršnjaka... Oni su je smatrali preintenzivnom jer je takva i bila. Bila je strastvena oko svega što joj je bilo zaista bitno. To je bio teret za mladu osobu. Školski život nije bio sjajan kad je postala starija. Bila je meta bullyinga. Nije se mogla nositi s tim", rekla je Gunn za BBC Cornwall.

Njenoj obitelji najteže je palo to što je Trixie isplanirala samoubojstvo. Tog kobnog jutra u rujnu ove godine pričekala je da njena majka ode na posao, istuširala se, našminkala i oduzela si život. 

"Svaki dan joj je bio težak. Bila je umorna od pokušavanja", zaključila je baka. 

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida KBC Zagreb (radi od 0 do 24 sata): 01 2376 335 

Plavi telefon: 01 4833 888

Psihološki centar TESA: 01 4828 888

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara