Epicentar USKOK-ove akcije "Pet zvjezdica" napokon ispunio uvjete za uporabnu dozvolu

HOTEL  Bellevue, "epicentar" USKOK-ove akcije "Pet zvjezdica" ispunio je sve potrebne uvjete, a ovih dana, nakon tehničkog prijama, napokon će dobiti i uporabnu dozvolu. Hotel Bellevue zatvoren je još 31. listopada 2007.godine, a zbog (pre)dugog zatvaranja grupacija Jadranski luksuzni hoteli morala je zaustaviti "booking" za ovu sezonu, dok je većina djelatnika raspoređena na rad u drugim hotelima ove grupacije.

Podsjetimo, upravo je Hotel Bellevue odnosno dobivanje uporabne dozvole za legalan rad bio "spiritus movens" operativne akcije USKOK-a nazvanoj "Pet zvjezdica". Tada su u Dubrovniku radi primanja mita i pomaganja u primanju mita uhićeni Ivo Žeravica  iz Dubrovnika, predstojnik Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te Antun Kralj iz Cavtata, direktor građevinske tvrtke Konel d.o.o. Njih dvojica su osumnjičeni da su prošle godine u dva navrate od vlasnika grupacije Jadranski luksuzni hoteli, Gorana Štroka navodno zatražili mito kako bi Štrokov hotel Bellevue dobio uporabnu dozvolu. Štroku je to, prema vlastitom priznanju sve dozlogrdilo te je cijeli slučaj prijavio policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovniku se već dugo raspravlja jesu li dugo zatvorena vrata Bellevuea, zapravo kazna ili pokazatelj što će se dogoditi ako se sutra netko drzne uprijeti prstom u moćnike. Uostalom, bit će zanimljivo odgovoriti na pitanje, ukoliko to itko može, bi li Hotel Bellevue bio zatvoren sedam mjeseci, da je kojim slučajem Štrok platio reket.

I.Ć.
Foto:adriaticluxuryhotels

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara