Ericsson Nikola Tesla otvorio istraživački centar u Osijeku

Ericsson Nikola Tesla otvorio istraživački centar u Osijeku
Foto: Davor Javorović/Pixsell

RAZVOJNO-ISTRAŽIVAČKI centar Ericssona Nikole Tesle (ENT) s 30 novozaposlenih otvoren je u petak u Osijeku, a predsjednik vlade Andrej Plenković na otvaranju je rekao kako takve investicije pokazuju da Slavonija ima budućnost.

Centar je smješten u Kappa centru u središtu Osijeka. Površine je 1100 četvornih metara, a ovisno o dinamici zapošljavanja, ta će se površina povećavati do 2500 četvornih metara. U početku će zapošljavati 30 stručnjaka.

"Odluka da privatna kompanija, koja je mogla odabrati bilo koji dio Hrvatske, otvori ovaj centar u Osijeku, šalje poruku potpore osječkom Sveučilištu, gradu i općoj klimi u Osijeku da ovaj dio Hrvatske ima budućnost", rekao je Plenković.

Podsjetio je na vladin projekt "Slavonija, Baranja i Srijem" te istaknuo da se provode projekti dogovoreni na sjednici vlade održanoj u Osijeku.

Kompanija će nastaviti svoju praksu godišnjih ulaganja više od 400 milijuna kuna u ljude i znanje

Predsjednica ENT-a Gordana Kovačević naglasila je kako Ericsson Nikola Tesla, sa svojim velikim razvojno-istraživačkim centrom u kojem radi 1400 od ukupno 3100 zaposlenika, daje značajan doprinos strateškim ciljevima tehnološke, gospodarske i društvene održivosti. Posebno je istaknula kako će kompanija nastaviti svoju praksu godišnjih ulaganja više od 400 milijuna kuna u ljude i znanje.

U osječkom uredu, kako je rekla, trenutačno radi tridesetero pretežno mladih ljudi, a planirano je dodatno zapošljavanje i širenje, pri čemu će dinamika tog procesa ovisiti o dostupnosti visokoobrazovanih stručnjaka.

"Umjesto da mladi iz Slavonije odlaze u svijet, svijet na velika vrata ulazi u Slavoniju, a za to će se pobrinuti naši ICT veleposlanici svojim radom, znanjem i zalaganjem jer su povezani sa svim zemljama u globalnom Ericssonu", zaključila je Kovačević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara